Συνταγές Menu Πολιτική Απορρήτου Πολιτική Cookies
Γλώσσα
image of greek flag

Μια παρέα στο Iόνιο

Το νησί είναι γενναιόδωρο και έχει για όλους. Μας μοιράζει απλόχερα τις στιγμές και τα καλούδια του.

Μετά από το μπάνιο και ενώ το ιώδιο και η αλμύρα είναι ακόμα στα χείλη μας αρκεί ένα νεύμα… Οι παρέες, πεινασμένες για ζωή και καλοπέραση δημιουργούνται αυθόρμητα. Φίλοι που γίνονται οικογένεια και οι οικογένειες που γλεντάνε σαν φίλοι. Γύρω από  ένα τραπέζι μοιράζονται γεύσεις και στιγμές.

Ανοίγει το ψυγείο και μέχρι να ετοιμαστεί το φαγητό με ότι υπάρχει διαθέσιμο φτιάχνονται οι καλύτεροι μεζέδες. Ένα καρβέλι ζεστό ψωμί και το κρασί στα ποτήρια δίνουν το σύνθημα της μοιρασιάς. Ένα ταψί με γεμιστά από την προηγούμενη μέρα, λίγη μορταδέλα, αγκινάρες που μπήκαν στο λάδι την άνοιξη, το χταπόδι που έγινε πηχτή και η σαρδέλα που έγινε μαρινάτη, να υπάρχουν για τέτοιες περιπτώσεις.

Στην πινιάτα από νωρίς είχε μπει ο κόκορας να γίνει παστιτσάδο. Το άρωμα του αναβλύζει το μεράκι της οικοδέσποινας και μεθά μικρούς και μεγάλους. Τέλος μια δροσερή και ανάλαφρη κρέμα ανάμεσα σε βουτυράτα φύλα σφολιάτας, κλείνει το μάτι σε όλους και σφραγίζει την απόλαυση σαν ανάμνηση μέσα μας μέχρι την επόμενη φορά.

 

Αριστοτέλης Μέγκουλας, Σεφ.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση