Ψήνετε το επιφανειακό λίπος από το πρόβατό στους 180 κελσίου για 30 περίπου λεπτά να ρευστοποιηθεί. Στραγγίζετε και κρατάτε χωριστά. Προαιρετικά προσθέτετε στο ταψί για άρωμα δεντρολίβανο και μια σκελίδα σκόρδο. Φυλάτε σε δοχείο στο ψυγείο για μερικές μέρες ή κατάψυξη για μελλοντική χρήση.
-Προετοιμασία.
Ενώνετε τα υγρά, φέρνετε σε θερμοκρασία 30 κελσίου και λιώνετε στο μείγμα το αλάτι και το μέλι. Προσθέτετε την μαγιά, 100 γρ αλεύρι, ομογενοποείτε με ένα αναδευτήρα, σκεπάζετε με καπάκι και αφήνετε σε περιβάλλον όχι πάνω από 36 κελσίου για περίπου μια ώρα να ενεργοποιηθεί η ζύμωση.
Στην συνέχεια ζυμώνετε με το υπόλοιπο αλεύρι και αφήνετε σκεπασμένο σε ίδιο περιβάλλον για περίπου δύο ώρες ή στο ψυγείο στους 4 κελσίου ώς 48 ώρες.
Αλευρώνετε ελαφρά τον πάγκο εργασίας και ανοίγετε την ζύμη σε πάχος 2-3 χιλιοστά. Κόβετε σε ρόμβους και τηγανίζετε σε ελαιόλαδο στους 170-180 κελσίου για 2-3 λεπτά ανά 4-5 τεμάχια γυρίζοντας τα να πάρουν ομοιόμορφο χρώμα και ψηθούν εσωτερικά.
Μεταφέρετε σε ταψάκι με χαρτί κουζίνας και κρατάτε ως και 24 ώρες για το σέρβις.
Κόβετε πολύ λεπτά το αλλαντικό στην μηχανή και σερβίρετε σαν τριαντάφυλλο πάνω στο ζυμαράκι.