Συνταγές Menu Πολιτική Απορρήτου Πολιτική Cookies
Γλώσσα
image of greek flag
  • Recipes
  • Ζυμαράκι με λαρδί πρόβατο και αλλαντικό από ψητό πρόβατο
recipe time
recipe person

Ζυμαράκι με λαρδί πρόβατο και αλλαντικό από ψητό πρόβατο

recipe author
By
Aristotelis Megoulas

Υλικά

  • 1 κιλό ρετάλια πρόβατο με λίπος/ 70 γρ λαρδί
  • Αλλαντικό πρόβατο 50 φέτες πολύ λεπτά κομμένες από Λαβράνος
  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γάλα πρόβειο
  • 250 γρ Νερό
  • Μαγιά ξηρη ή της μπύρας φρέσκια
  • 30 γρ Αλάτι
  • 1 κ.γ μέλι
1
Για το λαρδί 

Ψήνετε το επιφανειακό λίπος από το πρόβατό στους 180 κελσίου για 30 περίπου λεπτά να ρευστοποιηθεί. Στραγγίζετε και κρατάτε χωριστά. Προαιρετικά προσθέτετε στο ταψί για άρωμα δεντρολίβανο και μια σκελίδα σκόρδο. Φυλάτε σε δοχείο στο ψυγείο για μερικές μέρες ή κατάψυξη για μελλοντική χρήση.

2
Για το ζυμαράκι 

-Προετοιμασία.

Ενώνετε τα υγρά, φέρνετε σε θερμοκρασία 30 κελσίου και λιώνετε στο μείγμα το αλάτι και το μέλι. Προσθέτετε την μαγιά, 100 γρ αλεύρι, ομογενοποείτε με ένα αναδευτήρα, σκεπάζετε με καπάκι και αφήνετε σε περιβάλλον όχι πάνω από 36 κελσίου για περίπου μια ώρα να ενεργοποιηθεί η ζύμωση.

Στην συνέχεια ζυμώνετε με το υπόλοιπο αλεύρι και αφήνετε σκεπασμένο σε ίδιο περιβάλλον για περίπου δύο ώρες ή στο ψυγείο στους 4 κελσίου ώς 48 ώρες.

Αλευρώνετε ελαφρά τον πάγκο εργασίας και ανοίγετε την ζύμη σε πάχος 2-3 χιλιοστά. Κόβετε σε ρόμβους και τηγανίζετε σε ελαιόλαδο στους 170-180 κελσίου για 2-3 λεπτά ανά 4-5 τεμάχια γυρίζοντας τα να πάρουν ομοιόμορφο χρώμα και ψηθούν εσωτερικά.

Μεταφέρετε σε ταψάκι με χαρτί κουζίνας και κρατάτε ως και 24 ώρες για το σέρβις.

3
Για το σέρβις

Κόβετε πολύ λεπτά το αλλαντικό στην μηχανή και σερβίρετε σαν τριαντάφυλλο πάνω στο ζυμαράκι.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση