Συνταγές Menu Πολιτική Απορρήτου Πολιτική Cookies
Γλώσσα
image of greek flag
Aristotelis Megoulas
λε '
ΣΕΦ

Ο Αριστοτέλης Μέγκουλας γεννήθηκε 3/6/1978 στο Παρίσι, μεγάλωσε στον Πειραιά, σπούδασε Οικονομικά στη Μπολόνια, την γαστρονομική πρωτεύουσα της Ιταλίας, για να τον κερδίσει στο τέλος η δημιουργία, η μαγειρική και η ιδιαίτερη πατρίδα του η Κέρκυρα. Έχοντας εικόνες από τα μέρη που έχει ζήσει αλλά και από τις διαφορετικές ρίζες της οικογένειάς του και με γνώμονα την αγάπη του για την Κέρκυρα και τα τοπικά προϊόντα, ο Αριστοτέλης δίνει ένα καθαρά δικό του στίγμα στις γαστρονομικές συνήθειες του τόπου παντρεύοντας την αστική κουζίνα με τοπικά προϊόντα αλλά και την πολυπολιτισμική ταυτότητά του. Εργάστηκε από το 1997 έως το 2006 στο gruppo Rosa Rose Bologna (bar-bistrot ristorante-pasticceria-catering). Σήμερα η δημιουργική του βάση είναι το αγαπημένο του εστιατόριο Pomo d’ Oro Corfu με ένα αστέρι στον οδηγό του fnl-guide, βραβείο σύγχρονης Ελληνικής κουζίνας από τον Alpha Guide, no 52 στην λίστα Restaurant 100 και συνεχή συμμετοχή στον θεσμό Good France του Γαλλικού υπουργείου εξωτερικών.

Ως επισφράγιση της σκληρής διαχρονικής δουλειάς βρέθηκε στο νο 57 της λίστας με τους 100 πιο επιδραστικούς σεφ της δεκαετίας, στο νο 51 για το 2021 – 22 και στο νο 35 για το 2022 – 2023 από το fnl-guide. Είναι γαστρονομικός σύμβουλος του TRYP by WYNDHAM CORFU DASSIA και της Kuziniera pasta Corfiana παραγωγή φρέσκων ζυμαρικών. Έλαβε μέρος στον δεύτερο κύκλο του γνωστού τηλεοπτικού διαγωνισμού Masterchef Ελλάδος στο Mega channel και έχει τηλεοπτικές εμφανίσεις ως καλεσμένος στον Σκαϊ, το Mega, το Ε TV, Start Corfu, Corfu channel. Συνταγές και γαστρονομικά του κείμενα έχουν δημοσιευτεί σε πληθώρα περιοδικών και κοινωνικών μέσων. Λάτρης της εποχικότητας, της εντοπιότητας, της ηθικής μαγειρικής και των προϊόντων φτιαγμένων με μεράκι. Φιλοδοξία του Αριστοτέλη είναι να δημιουργεί γεύσεις με απρόσμενους συνδυασμούς υλικών όπου το ένα αποθεώνει το άλλο, να κάνει τον κόσμο να διασκεδάζει, είτε στο εστιατόριο είτε στο σπίτι, γύρω από ένα τραπέζι με κρασί, αγάπη, νοστιμιές, να δημιουργεί στιγμές και αναμνήσεις γύρω από το φαγητό και την μαγειρική.

The place
Pomo D'oro
Awards

O Αριστοτέλης δίνει ένα καθαρά δικό του στίγμα στις γαστρονομικές συνήθειες του τόπου παντρεύοντας την αστική κουζίνα με τοπικά προϊόντα αλλά και την πολυπολιτισμική ταυτότητά του.

Πιο συγκεκριμένα:

Εργάστηκε από το 1997 έως το 2006 στο gruppo Rosa Rose Bologna (bar-bistrot ristorante-pasticceria-catering).

Σήμερα η δημιουργική του βάση είναι το αγαπημένο του εστιατόριο Pomo d’ Oro Corfu με ένα αστέρι στον οδηγό του fnl-guide, βραβείο σύγχρονης Ελληνικής κουζίνας από τον Alpha Guide, no 52 στην λίστα Restaurant 100.

Ως επισφράγιση της σκληρής διαχρονικής δουλειάς βρέθηκε στο νο 57 της λίστας με τους 100 πιο επιδραστικούς σεφ της δεκαετίας.
https://www.fnl-guide.com/gr/el/restaurant-topics/chefs-power-list-2011-2020/

Στο νο 51 για το 2021 – 22 από το fnl-guide.
https://www.fnl-guide.com/gr/el/restaurant-topics/chefs-power-list-2022/

Στο νο 35 για το 2022 – 23 από το fnl-guide.
https://www.fnl-guide.com/gr/el/restaurant-topics/chefs-power-list-2023/

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση